Yönetim Kurulları için Yapay Zeka

Argüden Yönetişim Akademisi’nin 10. yılında, iyi yönetişim kültürünün yaygınlaşmasında önemli rol üstlenen küresel liderler, Türkiye’den katılımcılarla bir araya geliyor. “Yönetişim Mükemmelliği Yolculuğunda 10. Yıl Buluşmaları”nın ilki 14 Şubat’ta TÜSİAD ev sahipliğinde “Yönetim Kurulları ve Yapay Zekâ” teması ile gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulları için Yapay Zeka

Bu haber 15 Şubat 2024 tarihinde mansethaberi.com, ankarasehirgazetesi.com, sondakikagundem.net, bulten360.com, analizgazetesi.com.tr  gibi haber sitelerinde yayınlanmıştır.

Argüden Yönetişim Akademisi Danışma Kurulu Üyesi Prof. David R. Beatty’nin onur konuğu olarak katıldığı seminerde, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri yer aldı. Yönetişim Mükemmelliği Yolculuğunda 10. Yıl Buluşmaları 2024 yılı boyunca Mervyn E. King, Sir Mark Moody-Stuart ve Paul Polman gibi iyi yönetişimin küresel liderlerinin katılımıyla devam edecek. Harvard Business Review Türkiye iş birliğinde düzenlenecek buluşmalar, çevrimiçi seminerler şeklinde yayınlanacak.

Etkinliğin açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Argüden Yönetişim Akademisi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yılmaz Argüden gerçekleştirdi.

Güven tazeleyerek TÜSİAD’ın 2024-2025 dönemi başkanlığına yeniden seçilen Orhan Turan konuşmasında yapay zekânın tetiklediği teknolojik dönüşümün sektörlerimiz ve şirketlerin üst düzey yöneticileri için stratejik bir gündem olduğunu belirtti. Argüden Yönetişim Akademisi’nin bu konudaki etkinliğini çok zamanlı bulduğunu ifade ederek teşekkür etti.

Açılış konuşmasında 10 yıl önce “yaşam kalitesi ve sürdürülebilir gelecek için kurumlara duyulan güvenin artırılması” amacıyla Argüden Yönetişim Akademisi’ni kurduklarını ifade eden Dr. Argüden ise şöyle konuştu: “10 yıl boyunca kamu, özel sektör ve sivil toplumda iyi yönetişimi geliştirmek üzere geliştirdiğimiz araştırma projeleri dünyada örnek gösteriliyor. Birleşmiş Milletler, OECD, Avrupa Konseyi, IFRS gibi kurumlarla iş birlikleri kurarak sadece Türkiye’de değil, dünyada da kurumlara duyulan güveni artırmak için çalışıyoruz. Çocuklardan, gençlere, şirketlerden, kamu ve sivil toplum liderlerine kadar geniş bir kesimi kapsayan eğitim programları gerçekleştiriyoruz.”

Yönetim Kurulları ve Yapay Zeka Sunumu

Açılış konuşmalarının ardından Prof.David R. Beatty, Yapay zekâyı gelmekte olan bir tsunamiye benzetti. Bu tsunamiyle baş edebilmek için yönetim kurullarının ve tepe yönetimlerin stratejik önceliği haline gelmesi gerektiğine dikkat çekti. Beatty yapay zekâyı iş yapış şekillerine uyarlayarak endüstrilerini hızla yeniden şekillendiren şirketlerden örnekler de paylaştı.

2018 yılında Argüden Yönetişim Akademisi ve IFC iş birliğinde üst düzey yöneticilere yönelik gerçekleştirilen “Özel Sektörde İyi Yönetişim” Sertifika Programı’na da katkı sağlayan Prof. Beatty, 2018 yılında gerçekleşen bu eğitimden mezun olan pek çok yöneticiyi bu seminerde yeniden görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Prof. David R. Beatty

David R. Beatty Toronto Üniversitesi Rotman School of Management “Officer of the Most Excellent Order of the British Empire” ödülü ve International Corporate Governance Network (ICGN) tarafından verilen “Ömür Boyu Başarı” ödülünün sahibidir. 35’ten fazla şirkette Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ek olarak 9 ayrı halka açık şirkette de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca IFC’nin Yönetişim Danışma Kurulu (PSAG) üyeliği, ICD/Rotman Üst Düzey Yöneticiler Eğitim Programı'nda Profesörlük, McKinsey & Co.'da yönetişim ve ortak girişimler konusunda Kıdemli Küresel Danışmanlık gibi görevleri de başarıyla üstlenmiştir.