İŞ BİRLİKLERİMİZ

BÜVAK
Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) 1978 yılında Prof. Dr. Aptullah Kuran, Ertuğrul Zekai Ökte ve Prof. Dr. Nedim Bilgen tarafından kuruldu. Vakıf, Üniversite’de öğretim, eğitim ve araştırma çalışmalarına; akademik ve idari kadronun, öğrenci ve mezunlarının sosyal ve kültürel gereksinimlerine maddi ve manevi destek sağlamaktadır. Kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi faaliyetlerini BÜVAK bünyesinde yürütmektedir.
Linkler
buvak.org.tr
İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD)
İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD), devletlerin birlikte çalışarak küreselleşme sonucu oluşan ekonomik, sosyal ve çevresel sorunlara çözüm üretmelerini sağlamak amacıyla kurulmuştur. OECD, kurumsal yönetişim, bilgi ekonomisi, ve yaşlanmakta olan bir nüfusun yönetilmesi gibi alanlarda, sorunların anlaşılması ve çözülmesi için devletlere destek olmaktadır. OECD, devletlerin politika deneyimlerini karşılaştırdığı, ortak sorunlara çözüm aradığı, iyi uyguama örneklerini belirlediği ve iç ve dış politikaları düzenlemek için birlikte çalıştığı bir ortam oluşturmaktadır.
Programlar
Konsey’in Kamu Düzenleyici Politikaları ve İyi Yönetişim Önerileri
Linkler
oecd.orgTakip Et

Dünya Bankası
1944 yılında savaş sonrası yeniden yapılandırma ve kalkındırmayı sağlamak adına kurulan Dünya Bankası, beş farklı kalkınma kuruluşunu bünyesinde barındırmaktadır. Yeniden yapılandırma çalışmaları kurum faaliyetlerinin halen önemli bir bölümünü oluşturmakla beraber; kapsayıcı ve sürdürülebilir küreselleşmenin sağlanarak yoksullukla mücadele edilmesi kurum faaliyetlerinin temel hedefini oluşturmaktadır.

International Financial Corporation
Dünya Bankası kuruluşu olan Uluslararası Finans Kurumu (IFC), gelişmekte olan ülkelerde özel sektör odaklı yatırım yapan en büyük küresel kalkınma kuruluşudur. IFC, gelişmekte olan ülkelerde yatırım finansmanı ve danışmanlık hizmetleri sağlayarak, aşırı yoksulluğun sona erdirilmesine ve ülkelerin sürdürülebilir değer yaratarak kalkınmasına destek olur.

Boğaziçi Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi, akademik özerklik ve katılımcı yönetişim anlayışını temel alan, yaşamın her alanında düşünce özgürlüğünü savunan bir kamu üniversitesidir. Eğitim ve araştırma performansı ile dünyanın en seçkin üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Center for Research in Corporate Governance and Financial Regulation (CCG)
Center for Research in Corporate Governance and Financial Regulation (CCG), Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde, finans alanında akademik araştırmalar yaparak, konferanslar düzenleyerek ve akademisyenlerin, iş dünyasının, karar alıcıların bir araya geldiği çalıştaylar düzenleyerek kurumsal yönetişim uygulamalarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Linkler
ccg.boun.edu.tr
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi
BÜYEM eğitim ve danışmanlık faaliyetleri ile bir taraftan ülkenin yetişmiş insan gücüne katkıda bulunan, diğer taraftan piyasanın ihtiyacı olan nitelikli iş gücü yetiştirebilen bir kurum olmayı ve "yaşamboyu eğitim" kavramını topluma benimsetmeyi hedeflemektedir.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği
Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla hareket eden Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), 2003 yılında gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulmuştur. Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının, etki ettiği tüm alanlarda yol gösterici olmayı hedefleyen TKYD, özel sektör, kamu kuruluşları, medya, düzenleyiciler, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında bir iletişim ağı kurarak kurumsal yönetim uygulamalarının gelişmesini hedeflemektedir.

Yatırımcı İlişkileri Derneği
TÜYİD, Türkiye'de yatırımcı ilişkileri ile ilişkili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya getirerek, mesleki bilgi üretmek ve yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak amacıyla kurulmuştur. TÜYİD, piyasaların ve şirketlerin yatırımcılara en iyi şekilde tanıtılmasına ve şirketlerin adil piyasa değerlerine ulaşmalarına katkıda bulunmakta ve Türkiye sermaye piyasalarının derinlik kazanmasını desteklemektir.
Linkler
tuyid.org
TEİD
Etik ve İtibar Derneği (TEİD) iş etiği konusundaki farkındalığın arttırılması ve iş etiğinin Türkiye’de faaliyet gösteren tüm şirketlerin yazılı kültürünün temel taşı haline gelmesi hedefiyle kurulmuş olan kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. TEID 2010 yılında, 22 kurumun iş birliğiyle kurulmuştur.
Linkler
teid.org
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) politika analizi yapmak ve politika tasarım sürecine katkı sağlamak üzere bir grup işadamı, bürokrat ve akademisyen tarafından kurularak 2004 yılında faaliyetlerine başladı. Politika önerileri ve somut projeler geliştirerek fikirlerin hayata aktarılmasına katkı sağlayan TEPAV, faaliyetlerini Makro Ekonomi Çalışmaları Programı, İnovasyon Çalışmaları Programı, Şehir Çalışmaları Programı ve Bölge Çalışmaları Programı olmak üzere dört program başlığı altında sürdürmektedir.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV)
1961 yılında Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın öncülüğünde kurulan Ekonomik ve Sosyal Etüdler Konferans Heyeti, 1994 yılında “stratejik araştırmalar kurumuna” dönüştürülmesiyle Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) kurulmuştur. TESEV demokratikleşme, iyi yönetişim, sosyal eşitsizlikler ve kapsayıcılık, sürdürülebilir kentler ve dış ilişkiler alanlarında çalışmalarını yürütmektedir.

Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği
Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) sosyal demokrasinin fikirlerine ve temel değerlerine bağlı, kamu yararına çalışan, özel, bağımsız ve kültürel bir kuruluştur. 25 yıldır Türkiye’de pek çok şehirde faaliyet gösteren FES, partnerleriyle birlikte atölye çalışmaları, seminerler, sunumlar ve uluslararası konferanslar düzenlemekte, deklarasyonlar yayınlamakta ve bilimsel araştırmalara destek vermektedir.

International Republican Institute
Kâr gütmeyen, tarafsız bir kuruluş olan International Republican Institute, özgürlük ve demokrasi anlayışının dünyada gelişmesi ve yayılmasını hedeflemektedir. Bu amaçla, siyasal partilerin daha duyarlı ve problem odaklı yaklaşım sahibi olmalarını, vatandaşların daha katılımcı olmasını, kadın ve gençler gibi marjinalize edilmiş grupların da politik süreçlere dahil olmasını sağlamak üzere, 30 yılı aşkın bir süredir program ve faaliyetlerini yürütmektedir. Kurum, dünyanın her yerinde çok partili siyasal sistemler, demokratik yönetişim uygulamaları, kadınların güçlendirilmesi, sivil toplumun kalkındırılması, gençlerin liderlikleri, seçim süreçlerinin ve kamuoyu araştırmalarının desteklenmesi konularında gönüllü uzmanlarının katılımlarıyla çalıştay ve seminerler düzenlemektedir.

Rotman
Clarkson İşletme Ahlakı ve Yönetim Kurulu Etkinliği Merkezi (CCBE), Rotman İşletme Üniversitesi’nin kurumsal yönetişim araştırma ve iletişim merkezidir. CCBE, Kanada’da kurumsal yönetişim yönelimlerini takip etmek ve kurumlara yönetim kurulullarının etkin çalışması ve raporlama standartlarının geliştirilmesi için destek olur.

PRAESTA
PRAESTA, ülke ve bölge genelindeki özel sektör kuruluşları, uluslararası şirketler, kamu ajansları ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmaktadır. Kurum, Türkiye’de ve bölgede Yönetim ve İcra Kurulları, direktör ve yöneticilerle çalışmalarını sürdürmektedir.
Linkler
praesta.com.tr
Koç Üniversitesi
Koç Üniversitesi’nin ana misyonu Türkiye’de uluslararası nitelikte, yaratıcı, bağımsız ve objektif düşünebilen, liderlik vasıflarına sahip en yetkin mezunları yetiştirmek; bilimin sınırlarını ilerletmek ve örnek bir öğretim ve araştırma kurumu olarak Türkiye ve insanlığa hizmet etmektir. Bu misyondan hareketle, Koç Üniversitesi’nde yürütülen araştırmalar ülkemizde ve dünyada bilimsel gelişmeleri etkileyecek, teknolojik, ekonomik ve toplumsal kalkınmaya katkıda bulunacaktır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi bilime, sanatsal üretime ve teknolojik gelişmelere katkı sağlamayı; özgür düşünce ışığında ve toplumsal sorumluluk bilinciyle, araştırma ve sorun çözme becerisi gelişmiş, uluslararası yetkinliklere sahip, etik ve mesleki nesnellik kurallarına saygılı olmanın yanı sıra çok disiplinli yaklaşımlara açık, geniş ufuklu bireyler yetiştirmeyi; çok boyutlu kalite standartları içinde, topluma hizmet sunmayı görev edinmiştir.

Özyeğin Üniversitesi
Özyeğin Üniversitesi, çağdaş eğitim sistemi, yaşamla iç içe yenilikçi yapısı ve hizmet sektörü odaklı eğitim programları ile özgün, yaratıcı ve kullanılabilir bilgi üreterek, toplumsal gelişime katkı sağlamayı hedeflemektedir.