Sürdürülebilirlik 101 Eğitimi, daha kaliteli bir yaşam ve sürdürülebilir gelecek için sektörünün önde gelen şirketleri ile üniversite öğrencilerini bir araya getiren bir çalışma.
Sürdürülebilirlik 101 Eğitimi, öğrencilerin teorik ve pratik bilgiyi bir arada deneyimleyecekleri bir programdır. Katılımcılar eğitim boyunca uluslararası gelişmelerin odak noktası haline gelen aşağıdaki konularla buluşacaklar:
- İyi yönetişim
- Sürdürülebilirlik ve şirketlerin sürdürülebilirlik anlayışı
- Tasarım odaklı düşünme
- Proje oluşturma ve geliştirme
- İş modeli kanvası oluşturma
- Sunum teknikleri
Eğitim boyunca katılımcıların alanında uzman eğitmenler tarafından aktarılan konuları deneyimleyerek pekiştirebilecekleri atölyeler düzenlenecek. Atölyeler sırasında katılımcılara Argüden Yönetişim Akademisi Gençlik Ağı’ndan gönüllüler kolaylaştırıcı olarak eşlik edecek.
Bu eğitimde, katılımcılar edindikleri tüm bilgi ve deneyimler ışığında kendi sürdürülebilirlik projesini geliştirebilecek, eğitim sonunda ise projelerini şirketlere sunarak gerçekleştirme fırsatı bulabilecek.
2024 yılının Nisan ayında üçüncü dönemi gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik 101 Eğitimi, 32 mezun ve 6 projeyle tamamlandı. Böylece Sürdürülebilirlik 101 Eğitimi'nin toplam mezun sayısı 72'ye, eğitim boyunca üretilen proje sayısı 17'ye yükseldi.
Sürdürülebilirlik 101 Eğitimi'nin 4. dönemine 23 Şubat 2025 tarihinde saat 23.59'a kadar başvuru kabul ediliyor.
4. Dönem Programı Hakkında
Farklı üniversitelerden ve farklı yaş gruplarından katılımcıların bir araya geldiği eğitimin dinamizmi ve etkisini artırmak amacıyla tanışma ve oryantasyon, eğitim, mentorlük ve değerlendirme aşamaları takip ediliyor.
Program aşamalarına dair detaylı bilgiler ise şöyle:
Oryantasyon
- 8 Şubat 2025'te çevrimiçi olarak gerçekleşecektir.
- Katılımcıların diğer katılımcılarla tanıştığı, eğitim materyallerini keşfettiği ve eğitime dair bilgi aldıkları aşamadır.
- Bu süreçte sürdürülebilirlik alanında profesyonel olarak faaliyet gösteren bir konuk eğitmenin katıldığı tecrübe aktarımı yapılacak.
- Eğitimin bu aşaması, katılımcıların eğitim sürecine hazırlanmalarını ve başarılı bir deneyim yaşamalarını kolaylaştırır.
Ekiplerin Oluşturulması
- Eğitimin bu aşamasında, katılımcılar eğitimin odaklandığı 6 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı (SKA5, SKA7, SKA12, SKA13, SKA16, SKA17) arasından seçim yapacak.
- Eğitim ekibi katılımcıların seçimleri doğrultusunda SKA çalışma ekiplerini belirleyecek.
1.Etap - Ekip Çalışmaları
- 10-16 Şubat tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.
- Bu aşamada katılımcılar dahil oldukları ekibin odaklandığı Sürdürülebilir Kalkınma Amacı doğrultusunda derinlemesine bilgi edinecek.
- Argüden Yönetişim Akademisi Gençlik Ağı'ndan kolaylaştırıcıların dahil olduğu süreçte katılımcılar proje oluşturma aşamalarına hazırlık yapacak.
2.Etap - Eğitim
- 22-23 Şubat tarihlerinde İstanbul'da yüz yüze gerçekleşecek.
- Katılımcılar, iyi yönetişimden iş modeline, tasarım odaklı düşünceden sürdürülebilirliğe kadar geniş bir yelpazede önemli eğitimleri alacak.
- Bu eğitimler; alanında uzman ve sektöre hakim eğitmenlerimiz tarafından verilecek.
- Aynı zamanda katılımcılar, eğitim boyunca networklerini geliştirme şansı yakalayabilecek.
3.Etap - Mentorlük
- 24 Şubat - 14 Mart tarihleri arasında çevrimiçi şekilde gerçekleşecek.
- Bu aşamada katılımcılar, alanında uzman üst düzey kadın yöneticilerden mentorlük desteği alarak projelerini daha iyi şekillendirecek.
- Bu toplantılar sayesinde katılımcıların ürettikleri projeler gerçek hayatta uygulanabilmek için hazırlanacak.
Değerlendirme
- 15 Mart tarihinde İstanbul'da yüz yüze gerçekleştirilecek.
- Proje geliştirme ve gerçekleştirme konusunda deneyimli ve bağımsız jüri grupların ürettikleri projeleri değerlendirerek geri bildirimlerde bulunacak.