Yerel yönetişim kalitesini artırmak için geliştirdiğimiz Belediye Yönetişim Karnesi Modeli’yle yerel yönetimlere kendilerini kıyaslama şansı veriyor, etkileşimli öğrenmeyi tetikleyerek toplumsal fayda yaratıyoruz.
Belediye Yönetişim Karnesi
Sürdürülebilirlik Yönetişim Karnesi
Sürdürülebilirlik Yönetişim Karnesi’yle etkileşimli öğrenmeyi hızlandırarak daha iyi bir dünya için katkı sağlıyor, sürdürülebilir bir gelecek için iş dünyasını harekete geçiriyor, iyi örnekleri öne çıkarıp şirketlere birbirlerini kıyaslama şansı veriyoruz.
Afetten Kalkınmaya Sivil Etkileşim
6 Şubat 2023'te gerçekleşen depremin etkilediği 11 şehirde yeniden inşa süreçlerinde iyi yönetişimin ne ölçüde gerçekleştiğinin izlenmesi için sivil izleme ve katılımı kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.
Büyükşehir Belediye Yönetişim Karnesi
Tasarımı açısından küresel kullanıma açık olan model, ilk olarak Türkiye’de seçilmiş başkanlar tarafından yönetilen 27 büyükşehir belediyesini değerlendirmek üzere kullanıldı.
Entegre Belediye Yönetişim Modeli
EBYM ile belediyelerin iyi yönetişim düzeylerini değerlendirmeleri, bütünsel olarak hayata geçirmeleri ve sürekli geliştirmeleri için bir yol haritası paylaşıyoruz.
Çocuk ve Ebeveyn Dostu Belediye Yönetişim Rehberi
Çocuk ve Ebeveyn Dostu Belediye Yönetişim Rehberi, 37 İstanbul İlçe Belediyesini incelerken aynı zamanda gelişim önerileri sunuyor. Çalışmanın iş birliği modeli yapısı ve kapsama alanı açısından birçok STK’ya örnek niteliği taşıyor.
Kamu Düzenleme Kalitesi ve Yaşam Düzeyi
OECD’nin 3 yılda bir yayımladığı “OECD Regulatory Policy Outlook” Raporu’nu Türkçe'ye kazandıran bu seride verileri karşılaştırılabilir olarak sunuyor ve değerlendiriyoruz.
G20 İçin İyi Yönetişim Önerileri
Bu çalışmada, C20 Yönetişim Çalışma Grubu üyesi olarak, dünyanın en büyük 20 ekonomisini temsil eden G20 hükümetlerine sivil toplum için önemli olan ulusal ve uluslararası alandaki farklı konuları analiz ve istişare ederek görüş bildirmektedir.
Kapsayıcı Belediye Yönetişim Karnesi
Ülkemizde kız çocukları ve kadınların eşit ve özgür bireyler olarak gelişmesine, yaşamlarını daha kaliteli ve daha iyi koşullarda sürdürmelerine katkı sağlayan bu çalışma KA.DER iş birliğinde gerçekleştirilmiştir.
Katılımcı Demokrasi: STK’ları Güçlendirme Önerileri
FES desteğiyle, TEPAV ve TESEV işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmayla katılımcı demokrasi için vazgeçilmez olan Sivil Toplum Kuruluşları’nın güçlendirilmesi hedefleniyor.
STK’ların Kurumsal Yönetişim İlkelerine Uyumunun Değerlendirilmesi
Kobirate ve TKYD işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmayla, sivil toplum kuruluşlarında kurumsal yönetişim ilkelerine uyumunu değerlendiriyoruz ve bu sayede gelişimlerine destek oluyoruz.