Aristo Sosyal Girişimcilik Programı
Girişimcilik ekosisteminde yer almak, toplumsal düzeydeki sorunlara çözüm üreterek pozitif etki yaratmak isteyen ve inovatif düşünce tarzını geliştirmeyi hedefleyen üniversite öğrencilerine yönelik bir programdır.
Aristo Sosyal Girişimcilik Programı, tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık 5 haftalık bir Sosyal Girişimcilik ideathonu olarak tasarlanmıştır. Argüden Yönetişim Akademisi Gençlik Ağı tarafından tasarlanan ve operasyon sürecinin tamamı Gençlik Ağı tarafından yürütülen bu programda, işin uzmanlarından eğitim alabilir, atölyelerde uygulamalı bir şekilde öğrenme fırsatı yakalayabilir, ve öğrendiklerinizi projede uygulama fırsatı yakalayabilirsiniz.
Aristo Sosyal Girişimcilik Programı'nda toplumsal sorunlara iyi yönetişim ilkeleri doğrultusunda, girişimcilik&inovasyon araçları ve yaklaşımlarıyla;
- Toplumsal Şeffaflık
- Doğru Bilgiye Açık Erişim
- Etki Odaklı Sivil Toplum
- Kurumsal Sosyal Sorumluluk
- Sosyal Adalet
konu başlıklarında, sosyal etki odaklı, yeni sosyal girişimcilik proje fikirleri üretilir, hayata geçirilir ve alanında profesyoneller tarafından verilen eğitimlerle desteklenir.
Programda katılımcıların her biri birer sosyal girişimci adayı olarak görülür ve bu doğrultuda sorunların çözümünde etkin rol oynamaları ve toplumsal düzeyde etki yaratabilmeleri için problem tanıma ve fikir üretme atölyesi ile iş modeli geliştirme eğitimleriyle süreç desteklenir.
Program
- İyi Yönetişim Nedir ve İlkeleri Nelerdir?
- Sosyal Girişimcilik, Sosyal Etki ve Sosyal Girişimcilik Hikayesi
- Tasarım Odaklı Düşünme & Hedef Sorun Analizi
- İş Modeli
- Proje Sunumları ve Değerlendirme