Cumhuriyetin 2. yüzyılı başlarken, şikayetçi olmak yerine çözümün bir parçası olmak isteyen gençlerimizle daha iyi bir gelecek için Cumhuriyete Sözümüz Var! diyerek hem söz verdik, hem sözümüzü söyledik. Gençliğin Manifestosu’nu yayınladığımız Cumhuriyete Sözümüz Var Gençlik Zirvesinde; gençlerin, her sektörden profesyonellerin, akademisyenlerin ve basının ilgisiyle 18 Kasım'da İstanbul’da Miniatürk’te gerçekleştirdik.
Türkiye'de Yaşam Kalitesi panelimizde Naci Başerdem'in moderasyonuyla, Gençlik Ağı'ndan Ali Emre Dikmen, Ceren Murat, Gülşah Şimşek ve Orhan Erdoğan konuşmacı olarak düşüncelerini paylaştılar. Panelde iletişim, şiddetsiz toplum ve fırsat eşitliği başlıkları altında yönetişim, güven, liyakat, eğitimin hayatın her alanında ve toplumun her biriminde önemi, cinsiyet eşitliğinin önemi ve nasıl sağlanabileceği, insan odaklı düşünme, bireycilikten öte toplum olabilme konuları üzerine konuşuldu ve çözüm önerileri üretildi.
Naci Başerdem, Ali Emre Dikmen, Ceren Murat, Gülşah Şimşek, Orhan Erdoğan
Türkiye'de Gençlik panelimizde Özlem Gürses'in açılış ve moderasyonuyla Beyzanur Buruk, Buse Ünal, Emine Kaya ve Tunahan Kocael katılımcı olarak gençlik bakış açısıyla tecrübelerini ve fikirlerini paylaştılar. Panelde katılımcılar Özlem Gürses'in sorularına yanıtlar verirken, yaşamlarının bugüne kadar ki geldikleri noktalarında karşılaştıkları sorunlardan ve bu sorunlara çözüm olma noktasında destek aldıkları noktalardan bahsettiler. Kendileri bu tecrübeleri doğrultusunda geleceğe yönelik planlarına da değindiler.
Özlem Gürses, Beyzanur Buruk, Buse Ünal, Emine Kaya, Tunahan Kocael
Türkiye'nin Sürdürülebilir Geleceği panelimizde Dr. Bahadır Kaleağası'nın moderasyonuyla Irmak Söğüt, İrem Polat, Göksu Satıcı, Rümeysa Erten gelecekten bir güne gidip dünyada nelerin düzelmiş olduğunu anlattılar. Sürdürülebilirlik kavramının ülkemizde farklı noktalardan ele alındığı bu güne ulaşabilmemiz için neler yapmamız gerektiğine de değinen katılımcılarımız bu konularda ne tür sorumluluklar alınması ve önceliklerin sağlanması gerektiğini de aktardı.
Bahadır Kaleağası, Irmak Söğüt, İrem Polat, Göksu Satıcı, Rümeysa Erten
Panellerimizin ardından Gençliğin Manifestosu'nu okuduk. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı için Argüden Yönetişim Akademisi, Gençlik Ağı ve tüm davetlilerimizle manifestomuzun altına imzamızı atarak birlikte sözümüzü vermiş olduk.
Başta katılımcılarımız olmak üzere, moderatörlerimize, panelistlerimize ve emeği geçen ekibimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 2. yüzyılımıza yeni hedeflerle başlayacağız ve verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Cumhuriyete sözü olan herkesi manifestomuzu imzalamaya ve hayata geçirmek için desteklemeye davet ediyoruz.
23 maddeden 5 ana hedeften oluşan Gençliğin Manifestosu'nda;
Güven Kültürü ve İklimini Geliştirmeye Odaklanacağız!
Topluma ve Gelecek Kuşaklara Karşı Sorumluluklarımızı Sahipleneceğiz!
Sürekli Öğrenme ve Gelişim Sağlayacağız!
Doğaya Sevgi ve Saygımızı Güçlendireceğiz!
İnsana Sevgi ve Saygı Erdemlerini Temel Yaşam İlkelerimiz Olarak Benimseyeceğiz!
diyerek Cumhuriyetimize ve geleceğimize sözümüzü vermiş olduk. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.
Gençliğin Manifestosu'nun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Bizim daha iyi bir gelecek için #CumhuriyeteSözümüzVar