Dayanıklı Büyükşehirler için Sivil Katılım ve Dayanışma başlıklı etkinlikte, şehirlerde her bir birey ve kurumun dayanıklılık konusunda hemşerilik/komşuluk kimliğine dayanarak katılım ve dayanışma ile yapabileceği katkılar değerlendirildi.
Türkiye’de ayrı bir şehir formasyonu olan büyükşehirlerde ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan dayanıklılık özel öneme taşıyor. Pandemi, deprem, sel ve yangın gibi çeşitli fiziksel riskler ile bunlara bağlı insani, sosyal ve ekonomik krizler ortaya çıkabiliyor. Büyükşehirlerin söz konusu olası risklere karşı dayanıklılık kazanması sadece ülkemizde öncelikli bir gündem maddesi değil. Metropolis tarafından ilan edilen 7 Ekim Dünya Büyükşehirler Günü kapsamında, Ekim ayının ilk haftası birçok ülke ve şehirde Büyükşehirlerde Sosyal Dayanıklılık teması ele alınacak.
Dayanıklı Büyükşehirler için Sivil Katılım ve Dayanışma başlıklı etkinlik ile konunun Türkiye’deki belediyeler, sivil toplum ve vatandaşlar ile ilgili diğer paydaşların gündemine taşınması hedeflendi. Böylece, özellikle büyükşehirlerin sosyal açıdan daha dayanıklı hale getirilmesinde sivil katılım ve dayanışmanın rolü ön plana çıkarılacak. Şehirlerde her bir birey ve kurumun dayanıklılık konusunda hemşerilik/komşuluk kimliğine dayanarak katılım ve dayanışma ile yapabileceği katkılar değerlendirildi.
Etkinlik Konuşmacıları:
- Prof. Dr. Korel Göymen – Sabancı Üniversitesi Emeritus Öğretim Üyesi
- Tülin Hadi – İstanbul Kent Konseyi Başkanı
- Ahmet Karadağ - Manisa Kent Konseyi Başkanı
- Hayriye Ataş – Denge ve Denetleme Ağı Koordinatörü
- Zelal Yalçın – İstanbul Planlama Ajansı Sosyal Politikalar Koordinatörü
İlgili Kişiler