Eylül 2023'te düzenlenen Katılımcı Demokrasi Okulu’nun devamı niteliğinde olan bu eğitim, katılımcılara Yurttaş Meclislerini etkili bir şekilde koordine etmek, hazırlamak ve uygulamak için gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla interaktif bir öğrenme platformu sundu.
Eğitim, Avrupa Konseyi Seçimler ve Katılımcı Demokrasi Bölümü Kıdemli Program Danışmanı Cornelia Perle, İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi ve Argüden Yönetişim Akademisi Genel Sekreteri Gaye Uğurlu Fırat’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Programın liderliğini, uzman eğitmenler Eva Bördős ve Szilvia Zsargó üstlendi.
Eğitimin ana konusunu oluşturan Yurttaş Meclisleri aracı, kapsayıcı vatandaş katılımını güçlü bir şekilde teşvik eder ve yerel ve ulusal düzeyde katılımcı politika yapımına ilişkin çeşitli temalarda kullanılabilir. Eğitimin amacı, katılımcılara Türkiye'de gelecekte Yurttaş Meclislerini etkili bir şekilde koordine etmek, hazırlamak ve uygulamak için gerekli beceri ve bilgileri kazandırmaktır.
Eğitimin sonunda katılımcılar; Yurttaş Meclisleri'nin yapısı ve farklı aşamaları, içinde neler olduğu ve farklı aktörlerin nasıl katıldıkları konusunda sağlam bir anlayışa sahip olacak; Yurttaş Meclislerinin sorunsuz uygulanması için gerekli lojistik araçları ve organizasyonel süreçleri belirleyip uygulayabilecek; süreci etkili bir şekilde koordine etme becerisine sahip olacak ve diğer meclis katılımcılarını, paydaşları ve Yurttaş Meclisi üyelerini süreç boyunca yönlendirebilecek; hem iç hem de dış paydaşlarla etkili iletişim stratejileri öğrenebilecek; ve kolaylaştırıcılar güvenle çalışabilecek veya oturumları kendileri kolaylaştırabilecekler.
İlgili Kişiler