• Bültenimize Kaydolun

OECD 2015 Raporundan Çıkarılacak Dersler Var...

Dr. Yılmaz Argüden aradı ve çok ilginç bir çalışmanın sunulacağı bir toplantıya davet etti. Konu ve konu arkasındaki kurumların adını duyunca TÜSİAD'ın alt katındaki salonda düzenlenen etkinliğe katılmaya karar verdim: “Kamuda Karar Alma Süreçleri”, 2015 OECD Değerlendirme Raporu… 

OECD 2015 Raporundan Çıkarılacak Dersler Var...

Bu haber 7 Haziran 2016'da Yeni Şafak Gazetesi'nde yayınlanmıştır.

Faaliyetlerini Boğaziçi Üniversitesi Vakfı çatısı altında yürüten ve kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi, sponsorları Tırsan, Garanti Bankası ve ARGE'nin desteği ile düzenlediği etkinlikte OECD'nin Düzenleyici Politikalar Bölüm Başkanı Nick Malyshev'i konuk konuşmacı olarak davet etmiş.

TÜSİAD Y. K. Bşk. Cansen Başaran-Symes'ın açılış konuşması yaptığı ve dinleyiciler arasında bulunan iki eski AK Partili parlamenterin de katkı verdiği toplantıda Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Dr. Erkin Erimez, Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Muhittin Acar, TEPAV'dan Dr. Emin Dedeoğlu ve TÜSİAD Ankara'dan Eray Akdağ, raporun temelinde Türkiye'den de örnekler vererek konuya açıklık getirdiler.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın daha AK Parti iktidara gelmeden sözünü ettiği 'Bürokratik Oligarşi' kavramının izlerine ve çıkış noktalarına bu raporda rastlamak mümkün. Türkiye'nin Kamu Düzenleme Kalitesi ve Yaşam Düzeyi konularında kat etmesi gereken yola da ışık tutan rapor, 1.500 soruluk bir devasa soru seti ile 34 OECD ülkesinde yürütülmüş araştırma sonucunda ortaya çıkmış…

Her zaman altını çizdiğimiz gibi Türkiye'nin Yumuşak Güç Endeksi 'Soft Power Index' konularında eksikliği dünyadaki genel algısını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Burada da durum farklı değil. 34 ülke arasında genelde 29'uncu sıraya yerleşmişiz…

OECD Düzenleme Politikaları 2015 Görünüm Raporu Özeti'ne ve ilgili tablolara şu adresten erişilmesi mümkün: http://goo.gl/TCn292

İlgili Kişiler